Tyrannen. Tyge Krabbe til Bustrup.

Bustrup Hovedgaard, Sønder Lemvej 3, Spøttrup

 

Spilletider og priser

Torsdag den 13. juni - premiereaften:
Spillestart kl. 19.00 pladsen åbner kl. 18.00
Voksen 125 kr. + gebyr
Børn 65 kr. + gebyr

Fredag den 14. juni:
Spillestart kl. 19.00 pladsen åbner kl. 17.00
Spisning fra kl. 17.30
Voksen 125 kr. + gebyr
Børn 65 kr. + gebyr

Voksen inkl. Spisning 240 kr. + gebyr
Børn inkl. Spisning 125 kr. + gebyr

Lørdag den 15. juni:
Spillestart kl. 19.00 pladsen åbner kl. 17.00
Spisning fra kl. 17.30
Voksen 125 kr. + gebyr
Børn 65 kr. + gebyr

Voksen inkl. Spisning 240 kr. + gebyr
Børn inkl. Spisning 125 kr. + gebyr

Søndag den 16. juni:
Spillestart kl. 14.00 pladsen åbner kl. 13.00
Voksen 125 kr. + gebyr
Børn 65 kr. + gebyr


Køb billet her:

• online via: www.Sydvest-Salling.dk
• Min købmand, Lem
• Café Loppen, Ramsing
• Shell, Kærgårdsholm
• Dagli´ Brugsen, Balling
•  Strøgets vinhandel, Skive 


Arrangør: Landsbyklyngen Sydvest Salling

 

En stridsmand vender hjem

Bustrups trefløjede hovedbygning er kulissen, når det storstilede drama ’Tyrannen. Tyge Krabbe til Bustrup’ folder sig ud under åben himmel den 12.-16. juni. Fortællingen portrætterer én af lokalområdets mest berømte og berygtede personer - og den historiske tid, han huserede i.

Tusindvis af frivillige timer, 24 lokale skuespillere og mindst lige så mange statister, fire heste, hjælpere til syning af dragter, scenearbejder, projektører, lydfolk og 117 andre praktiske gøremål. Det er opskriften, når man vil skabe en så ambitiøs forestilling som den, der udfolder sig ved Bustrup Hovedgård under GENOPDAG:

”Stykket kobler den nære og lokale hverdag på Bustrup med den storpolitiske Danmarkshistorie, der udfolder sig i en meget urolig tid”, siger stykkets garvede forfatter og instruktør Jens Jacobsen fra Lem.

Han fortæller, at forestillingen spænder over årene 1520-1523, og omdrejningspunktet er den pragmatiske og barske herremand Tyge Krabbe. Publikum møder ham dér, hvor han vender tilbage til Bustrup sammen med hustruen Anna efter at have mistet sine besiddelser i det skånske – og i øvrigt er raget uklar med Danmarks konge Christian den 2. Fuld af had til den konge, han selv har været med til at indsætte syv år forinden:

”Ridefogeden der driver Bustrup under Tyge Krabbes fravær er en godmodig og tålmodig mand. Sådan er Tyge ikke. Da han kommer hjem rydder han op. På sin egen brutale måde”, siger Jens Jacobsen.

Uden at røbe for meget løfter Jens Jacobsen sløret for, at stykket både skildrer lokale overleveringer og den store Danmarkshistorie. Blandt andet møder publikum den kloge kone fra kæret, der er en torn i øjet på den rå Tyge Krabbe – og bliver også klogere på kampen om Danmarks trone, hvori Tyge Krabbe spiller en markant rolle.

”Der bliver både noget at grine og græde over”, slutter Jens Jacobsen.

Stykket er skabt af Landsbyklyngen Sydvest Salling, som med Ramsing, Håsum, Vejby og Lem har Bustrup Hovedgård som en langvarig fælles historie.

 

Publiceret 20-05-2019