Genopdag Dansk Musik

6.- 8. juni
På plænen ved Hotel Strandtangen

Entré: Gratis

Arrangører: Skive Musikskole, Skive Bibliotek, Drivhuset & Ungdomsskolen-Skive


Det store Genopdag Dansk Musik-arrangement foregår på Strandtangen i forbindelse med Skive Festival.

 

 

Genopdag Dansk Musik: Guld fra gemmerne

Gode danske klassikere bliver vakt til live igen, når unge musiktalenter fra Skiveegnen går på scenen med missionen: ’Genopdag Dansk Musik’.

”Til hverdag har vi jo ofte travlt med at passe vores egen butik, men da vi hørte om Kulturfestivalen GENOPDAG kiggede vi på hinanden og spurgte ’Skal vi gøre noget?’”.

Så kort og præcist forklarer musikskoleleder Anja Brejner Højgaard, hvordan frøet til ’Genopdag Dansk Musik’ blev lagt i jorden af Skive Musikskole, Skive Bibliotek, Ungdomsskolen-Skive og Drivhuset:

”Vi har opdaget, at vi er smaddergode sammen, fordi vi vil noget forskelligt og kan noget forskelligt – og alligevel har stærke fælles interesser”, siger Anja Breiner Højgaard.

Samarbejdets frugt er arrangementet ’Genopdag Dansk Musik’, hvor unge i 14-25 års alderen genfortolker en række gode gamle kendinge fra dansk musikhistorie gennem både musik og lyrikoplæsning. Hits, som du måske ikke hører i radioen hver dag, men som alligevel kan vække minder fra en barndom, en ungdom – en anden tid.

”Når de unge genopliver guld fra gemmerne håber vi, at folk der kommer og lytter med, bliver sat tilbage i en lille tidslomme. At de genoplever noget, som har haft betydning for dem. Noget de kan genkende, selvom det bliver præsenteret i en nyfortolket version af vores unge musikere”, siger Anja Brejner Højgaard.

Hun opfordrer alle med et hjerte for dansk musik til at lægge vejen forbi plænen ved Hotel Strandtangen, når Skives ungdom præsenterer forskellige danske kunstnere fra forskellige perioder. For som hun siger:
”Man kan altid gå til en koncert med etablerede musikere – hvilket i øvrigt slet ikke er en ringe ting at gøre – men dem her er vores egne. Det her er unge Skivetalenter i en sammensætning, du aldrig før har oplevet dem”.

Du kan møde de unge alle dage fra den 6.-8. juni. Genopdag Dansk Musik slutter af den 8. juni med et større dagsprogram med bands og sammenspilshold fra både Drivhuset, Musikskolen og Ungdomsskolen godt mixet op med sangtekstoplæsning og lyrik fra biblioteket.

 

Publiceret 08-04-2019