Udstillingen FAMILIEALBUM

Til og med den 10. juni – alle dage fra kl. 12-16 (lukket mandag)

Glyngøre Kulturstation, Museumstorvet 7, 7870 Glyngøre


Entré: 30 kr. for voksne. Gratis under 18 år.


Arrangør: Museum Salling, Glyngøre Kulturstations Museumsforening og kunstner Tine Laulund

 

 

Genopdag barndommens erindringer

”Jeg har en stærk tilknytning til Skiveegnen. Min slægt stammer derfra, og jeg er kommet på de kanter, siden jeg var lille”, fortæller 60-årige Tine Laulund.

Familien er rodfæstet i Salling. Morfaren var pastor ved kirkerne i Nautrup og Vile igennem 40 år, bedsteforældrene boede ved havnen i Skive, og onkel Arvid havde en radioforretning i Glyngøre - og var i øvrigt både berømt og berygtet for sit gods i Sallingsund.

I dag er verden anderledes. Tine Laulunds bedsteforældre og forældre er borte. Selv bor hun i Nordsjælland, men hun har arvet familiens vindblæste sommerhus ved Limfjorden – og det var netop midt i vinterens regn og smat, hvor det syntes så langt væk, at idéen om at genfortolke barndommens erindringer dæmrede:

”Jeg begyndte at male fra de gamle billeder, fordi jeg savnede det hele lidt. Som en naturlig følge af at noget er slut, og man har brug for at kalde det tilbage”, siger Tine Laulund:

”For mig er det enormt vedkommende. Det betyder noget for mig at forfølge tanken om, at jeg selv er en del af en slægt. Der bliver ved med at være noget, vi kan hente i den tid. I barndomserindringerne”.

Noget på hjerte

Egentlig startede det uden noget bestemt mål, og Tine Laulund tog sig god tid. Hun havde ingen ambition om at udstille akvarellerne. Tre år efter det første penselstrøg blev lagt, er billederne så alligevel blevet en del af en erindringsudstilling. En kunstnerisk såvel som en personlig rejse, der bl.a. skildrer sammenkomster i sommerhuset, børnefødselsdag og frokost i præstegårdshaven i Nautrup.

Billederne er udstillet nu, fordi Tine Laulund tror på, at andre også kan få noget ud af dem:

”Som kunstner har jeg lavet det, fordi jeg har noget på hjerte. Billederne er fortolket og bearbejdet, så de også giver et generelt indtryk af hele miljøet omkring familielivet i 60’erne og 70’erne. Den særlige stemning, designikoner, tøj, frisurer og farver”, siger Tine Laulund og slutter:

”Derfor er Akvarellerne ikke kun genkendelige for folk der kommer fra Limfjordsegnen – de vil give mening overalt. Men fordi billederne stammer fra Salling, binder det god krølle ved at udstille dem her først”.

 

 

Publiceret 08-04-2019