Glyngøre Plein Air - åbning

Den 16. juni fra kl. 13

De syv kunstnere præsenteres på plænen foran Glyngøre Kulturstation kl. 13. Resten af dagen kan du finde dem i området omkring havnen og stranden, ved museet og i midtbyen.

 

Entré: Gratis

 

Arrangør: Museum Salling / Glyngøre Kulturstation samt kurator Henrik Scheel Andersen.

 

 

Friluftsmaleri skydes i gang med maleevent i Glyngøre

Kom og se de syv landskabsmalere, som deltager i projektet Glyngøre Plein Air 2019, sætte de første penselstrøg på de hvide lærreder. Det sker søndag den 16. juni kl. 13-16 i Glyngøre.

Har du nogensinde undret dig over, hvordan kunstnere får tryllet en hvid flade om til et farvestrålende landskab? Hvordan de vælger deres motiver, hvilke slags farve, de arbejder med osv.? Nu har du chancen for at møde kunstnerne, kigge dem over skulderen og på den måde få et unikt indblik i, hvordan et landskabsmaleri bliver til.

Plein air er en gammel international tradition, hvor friluftsmalere mødes, ofte i naturskønne omgivelser, og maler deres værker ude under åben himmel.

Glyngøre Plein Air 2019 består af to dele: En uge med maleaktivitet den 16.-22. juni og efterfølgende udstilling i Glyngøre Kulturstation den 23. juni til den 20. oktober 2019.

Søndag den 16. juni kl. 13 præsenterer vi de 7 kunstnere på plænen foran museet. Resten af dagen vil de være at finde i området omkring havnen og stranden, ved museet og i midtbyen.

 

De malende kunstnere er: Finn Have (DK), Matvey Slavin (RU), Gineke Zikken (NL), Sigurd Wendland (D), Tine Schumann (D), Felix Pedersen (DK) og Henrik Scheel andersen (DK).

 

Glyngøre Plein air 2019 er etableret i et samarbejde mellem Museum Salling / Glyngøre Kulturstation og projektets kurator Henrik Scheel Andersen.

 

 

 

 

 

Publiceret 11-04-2019