Genopdag Eventyret om Klods Hans

Den 12. juni 9.30-14.00

Rådhustorvet, Skive

Alder: fra 3 år og op

Entré: Gratis

Arrangør: Skive & Omegns Teaterkreds i samarbejde med kunstner Pia Viborg, Aktivitetscenteret Ny Skivehus og Sprogcenter Skive


Bemærk: Hvis vejret er dårligt, flytter Klods Hans op i Skive Theater.

 

Program:

Kl. 9.30-10.00: Eventyret om Klods Hans

Kl. 10.15-11.00: Se børn male kunstværker inspireret af Klods Hans under vejledning af Pia Viborg – og med hjælp fra ældre fra Aktivitetshuset.

Kl. 12.15-13.00: Eventyret om Klods Hans

 

 

Genopdag Eventyret om Klods Hans

”Hallehøj, her kommer jeg!”

Den 12. juni kan børn og voksne opdage eller genopdage det berømte eventyr om den impulsive, kreative og ærlige Klods Hans, der med mudder i lommerne og ridende på en gedebuk vinder prinsessens hjerte for næsen af sine indbildske og snobbede brødre.

Forestillingen bliver ikke blot en kilde til god underholdning, hvor to skuespillere fra teatret Fyr & Flammen giver den gas med musik, dans, vilde kostumer og klodser. Arrangementet skal også bygge bro mellem generationer:

”Efter den første forestilling har vi inviteret børnehavebørn til at skabe et kunstværk på Rådhustorvet”, fortæller kunstner Pia Viborg, som samarbejder med Skive & Omegns Teaterkreds om arrangementet:

”Børnene maler på pap-klodser med inspiration fra eventyrets farverige persongalleri, og får hjælp til skitsen af en senior fra Aktivitetshuset. Det er en god anledning til at få en snak om eventyret og kunstværkerne på tværs af tre generationer: børn, pædagoger og pensionister”.

Hvis vejret tillader det, bliver kunstværkerne stående på Rådhustovet i et par dage. Regn er dog ingen stopklods: i så fald bliver de udstillet i tørvejr et offentligt sted, hvor forbipasserende kan se dem, dreje på dem og selv genopdage Klods Hans. Med alt hvad det indebærer af døde krager, gamle træsko, mudder, gedebukke, prinsesser og utroværdige oldermænd.

At være nogen

Men hvorfor lige Klods Hans?

”Fordi vi skal bære nogle af de gode fortællinger videre, så de ikke forsvinder. Klods Hans har alt det, et godt eventyr skal have: der er gentagelser, fortællinger og store armbevægelser”, siger Pia Viborg.

Ikke mindst fortæller klodsmajoren Klods Hans om vigtigheden af at være nogen frem for at være noget. Hans to lærde brødre ville uden besvær bestå PISA-prøver og nationale tests. Klods Hans ville dumpe. Være en klods om benet på uddannelsessystemet. Alligevel får han prinsessen og det halve kongerige, fordi han har personlighed så det klodser: Han er fyldt med fantasi, er kæk og nysgerrig, selvstændig og opfindsom. Alt sammen noget, der ikke bliver belønnet eller målt i prøver og tests.

”I Klods Hans er det jo lidt i ekstremerne, men vi synes, der på mange måder er noget at hente i det gamle eventyr for både børn og voksne”, siger Pia Viborg.

Forestillingen er for inviterede børnehaver – og dem der nu ellers kommer forbi på Rådhustorvet om formiddagen den 12. juni.

 

 

 

Publiceret 11-04-2019