Prismatic Park

Den 15. og 16. juni fra kl. 12-17

Krabbesholm Højskole, Skive

 

PROGRAM:

Lørdag den 15. juni:

14.00 - 14.30 Velkomst af Forstander Kurt Finsten

14.30 - 15.00 Krabbesholms litteraturhold (oplæsning)

15.00 - 15.30 Jonas Eika (oplæsning)

15.30 - 16.00 Krabbesholms designhold (elevshow)

16.00 - 16.30 Sebastian Bune (oplæsning)

16.30 - 17.30 First Flush (koncert)

 
Lørdag den 16. juni:

12.00-12.30 Amalie Langballe (oplæsning)

12.30-13.00 Skive Bibliotek (oplæsning)

13.00 - 14.00 Raindogs - Skive Jazzklub (koncert)

14.00 - 15.00 Odin Teatret (forestilling)

15.00 - 15.30 Sanne Munk Jensen (oplæsning)

15.30 - 16.00 Den Kgl. Balletskole Holstebro (performance)

 

 

Genopdag kunsten med Prismatic Park

Kom og oplev performancekunsten, musikken og litteraturen på tæt hold, når Krabbesholm Højskole inviterer til indvielse af værket ”Prismatic Park” af den anerkendte kunstner Josiah McElheny.


Der er lagt op til to begivenhedsrige dage med et varieret miks af performative aktiviteter for folk i alle aldre. Her vil du kunne opleve alt fra koncerter og performances til teaterforestillinger, workshops og oplæsninger, som - med udgangspunkt i værket - lægger op til, at vi sammen kan genopdage kunsten.

”Prismatic Park” et helt særligt kunstværk. Værket består af tre skulpturer af prismatisk glas, som med sine minimalistiske, næsten arkitektoniske former, danner åbne scener for dans, musik, litteratur og andre performative aktiviteter i det åbne rum.

”Det interessante ved værket er, at det er et værk, som skal bruges - et værk, der fungerer som katalysator for andre performative kunstarter. På den måde adskiller ”Prismatic Park” sig fra meget af den øvrige offentlige kunst i Skive, idet det inddrager en performativ funktion.” fortæller viceforstander Charlotte Jensen.

Udover de mange aktiviteter ved, på og under ”Prismatic Park”, vil du kunne gå på opdagelse i højskolens bygninger, når forårssemestrets elever fra de fem linjefag: kunst, arkitektur, design, grafiskdesign og litteratur udstiller deres arbejde.

 

Kunst, der vil mere

Kunstner og skulptør Josiah McElheny arbejder og bor i New York. Han er hovedsagligt kendt for sit arbejde med glas og har blandt andet udstillet sine værker i White Cube i London og The Museum of Art i New York.

I 2017 skabte han værket ”Prismatic Park,” der er lavet af fabrikspresset prismatisk glasfliser, der skaber små rum i det offentlige rum. Værket er på den måde tænkt som en kuratorisk ramme.

”Skulpturen er ikke bare en skulptur, den er meget mere end det. Værket indbyder til udvikling kunstarterne imellem. Dens placering i det åbne rum og scenernes tætte position åbner for dialogen mellem publikum og kunstner, såvel som kunstgrupperne imellem. Dette giver en helt unik mulighed for, at vi i fællesskab kan nytænke og genskabe kunsten.”

Prismatic Park har tidligere været udstillet i Madison Square Park på Manhattan, hvor McElheny præsenterede et alsidigt program med deltagelse af flere New York-baserede kunstgrupper, der brugte værket til workshops, prøver, opførelser, oplæsninger, teater og koncerter.

 

Med dialogen i centrum

Med sin permanente installation på Krabbeholm er ambitionen at genetablere højskolen som et mødested og forbinde den 450 år gamle herregård med moderne, nutidigt performancekunst fra Skive og resten af verden.

””Prismatic Park” er et kunstværk, som vi kan spejle os selv i. Værket rækker ud over højskolens rammer og sætter fokus på den værdi, der opstår i dialogen mellem mennesker i det offentlige rum.” fortæller Charlotte Jensen.

Med opsætningen af værket i Skive har Krabbesholm Højskole et ønske om at bringe den åbne dialog om kunsten - mellem kunstner og publikum, og kunstnerne imellem - tættere på Skives borgere og forbedre rammerne for kulturelle udfoldelsesmuligheder i området.

”Vi opfatter mødet mellem mennesker som en vigtig del af det at være en højskole; et møde, som med programmet til indvielsen af ”Prismatic Park” til kulturfestivalen ”Genopdag” vil få et større perspektiv og et stærkere fundament.”

 

Med programmet til indvielsen af ”Prismatic Park” skyder Krabbesholm Højskole et langsigtet projekt i gang. Indvielsen vil være et springbræt til nye samarbejder mellem højskolens elever, lokale kulturinstitutioner og diverse performative kunstgrupper.

 

Publiceret 23-05-2019